Experiente si cazare in Slanic Moldova

15/Mar/2021




Obiective turistice, experiențe și cazare de top în Slănic Moldova Care sunt obiectivele turistice, experiențele și cazarea de top în Slănic Moldova? Slănic Moldova este una dintre cele mai vechi stațiuni din țară, a acumulat deja peste 200 de ani de experiență în turism. Nu s-ar spune că are așa o vârstă venerabilă, pare că își trăiește o a doua tinerețe…perpetuă.

 

Cadru natural unic

E o așa energie bună aici! Poate vine de la aerul curat și ozonat, de la amplasarea la poalele munților Nemira, de la apele minerale sau de la atmosfera relaxată? Sunt toate la un loc și mai mult decât atât: spiritul moldav energic și ospitalier care își pune amprenta asupra locului și te molipsește cu energia sa debordantă.

Obiective turistice și experiențe

Slănic Moldova nu este ponosită, prăfuită și tristă de atâta delăsare și nepăsare așa cum sunt multe alte stațiuni vechi și celebre din țară, din păcate. Este o destinație care se redescoperă permanent, e potrivită pentru toate vârstele. Fiecare, cu mic cu mare, e așteptat aici cu ceva pe placul lui.

Găsești în Slănic Moldova nu doar izvoare minerale cu proprietăți terapeutice bune în tratarea diverselor afecțiuni și facilități SPA ci și multe obiective turistice și experiențe de neratat. Drumețiile în natură, aerul tare și curat, obiectivele turistice și experiențele unice atrag aici din ce în ce mai mulți tineri,

Unde te cazezi în Slănic Moldova?

Oferta la acest capitol este foarte variată. De la cazarea la case de vacanță. cabane de închiriat, bungalouri și până la vile și hoteluri, sigur vei găsi la Slănic Moldova ceva pe gustul, și mai ales pe măsura bugetului tău! Noi îți recomandăm cu drag ceva deosebit: mini-complexul La Kuburi Nu nu vei fi deranjat de nimeni dacă îți faci rezervarea în aceste case de vacanță unice. Îți poți lua familia sau prietenii și vă veți bucura împreună că ați avut inspirația să alegeți cazarea la aceste intime cabane de munte. Hai la drum!

La pas prin Slănic Moldova

Explorând Slănic Moldova, descoperi o stațiune cochetă, cu clădiri impozante, frumoase, cu o istorie care începe către finele sec. al XIX-lea. Slănic Moldova a polarizat atenția turiștilor după investițiile făcute mai ales în Cazinou (construit în stil Art Nouveau, între 1892 și 1894), Complexul balnear “Emil Racoviţă”(1891-1895) şi Inhalatorul (1912). O cale ferată a fost construită special pentru a facilita accesul vizitatorilor aici.

Cu puțină imaginație, ți-l poți imagina pe I.L.Caragiale cum se plimba odinioară pe malul Slănicului, studiind probabil tipologiile umane. A făcut-o atât de bine că le regăsim la diferite personaje politice și în prezent! Marele dramaturg iubea acest loc, putem spune că avea gusturi alese! Știm că și tu ai, așa că, dacă vrei ceva deosebit, nou și modern, alege cazarea la o casă de vacanță sau fă-ți rezervare la o cabană de munte din Slănic Moldova!

Obiective și atracții irezistibile

Dominat de un lăcaș de cult și un foișor, parcul central e bine întreținut, pictat cu flori în sezonul cald și survolat de tot felul de păsări cântătoare. Admiră arhitectura eclectică a Cazinoului, unul dintre cele mai vechi din Europa, și a altor clădiri chiar mai vechi. Pârtia de schi Nemira, cu o diferență de nivel de 17 grade, cu instalații moderne de transport prin cablu și iluminat nocturn, e un magnet pentru iubitorii sporturilor albe, Iarna e mereu prea scurtă pentru ei, dar stațiunea e destinația perfectă în orice anotimp!

Izvoare binefăcătoare

Inspiră aerul curat și ascultă clipocitul cristalin care se aude parcă de peste tot. Apa nu e deloc departe, stațiunea e chiar pe malul râului Slănic. După o plimbare prin parc, pașii te vor conduce natural pe drumul izvoarelor. Acesta bifează toate izvoarele minerale din stațiune, a căror apă o poți gusta, în timp ce te documentezi despre puterea lor asupra sănătății tale.

Apa minerală marca Slănic Moldova a strâns, în timp, multe premii interne și internaționale, datorită calității și efectelor extraordinare asupra sănătății. Energizat de apele minerale, vei porni mai vioi la drum, poate chiar într-o drumeție.

Trasee de drumeții în natura pură

Sunt peste 10 trasee marcate, cu diferite grade de dificultate. Cel mai celebru e cel numit sugestiv “300 de scări”. Marcat cu triunghi roşu, traseul intră treptat în pădurea din apropierea stațiunii și te conduce, cel mai des lejer, alteori un pic mai aventuros, către Cheile și Cascada Slănicului. Acestea sunt adevărate VIP-uri locale, ce merită imortalizate într-un selfie! S-ar putea să-ți dai seama că nu ai timp să testezi toate traseele de drumeții într-o singură vizită, este cazul să revii!

Unde te cazezi în Slanic Moldova

Pe cărările umbroase de munte ale Rezervației Nemira vei întâlni probabil niște căsuțe de lemn ca din povești, cu geamuri mari care lasă soarele să intre, invitând natura să fie cât mai aproape și oaspeții să se simtă extraordinar. Cuburile sunt dotate cu absolut totul, arată deosebit, pitorești, ca din povești. Merită să-ți faci rezervare în aceste căsuțe de vacanță concepute să ofere tot confortul și siguranța obligatorii în epoca digitalizării. Vei trezi admirația celor dragi și veți avea amintiri de neuitat! Hai la Kuburi!

Experiențe de neratat în Slănic Moldova

Ai aflat, Slănic Moldova nu este o stațiune dedicată exclusiv celor cu diverse afecțiuni, mulți tineri, mai mult sau mai puțin neliniștiți, vin aici pentru liniște și natură. Oferta de SPA și Wellness este și ea consistentă în Slănic Moldova. De fapt, e unul dintre punctele sale forte pentru cunoscători. Ca de altfel și bucatele tradiționale, meniuri în care-și fac loc ciorbele groase, drese cu smântână, sarmalele și păstrăvul în crustă de mălai. O zi bună se poate încheia cu un festin din care nu pot lipsi papanașii cu brânză sau colțunașii. Și, dacă alegi cazarea la o casă de vacanță cochetă și discretă, te poți felicta! Ai făcut cea mai bună alegere dacă ai rezervat la mini-satul de vacanță La Kuburi. Oaspeții beneficiază de o proprietate pusă integral la dispozitia lor, un mic univers de vacanță completă și plăcută! La Kuburi, ai curte proprie bine delimitată, grătar si foișor. Siguranța și confortul sunt din partea casei, tu vino cu distracția și voia bună!

De vizitat în împrejurimi

Aventuri noi și experiențe relaxante și interesante te ademenesc și în împrejurimile Slănic Moldova.

*Salina Tg. Ocna este ideală pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii, relaxare și ceva mișcare. Peisajul unic din adâncurile albe și sărate te uimește și cu un lac subteran, o biserică și o cascadă. Un muzeu al sării și un bazin exterior cu apă termală fac din Târgu Ocna un reper turistic de neocolit al zonei.

* Mănăstirea Măgura Ocnei. O altă atracție care îți va bucura sufletul te așteaptă la nici 20 km distanță: Atestată documentar în 1653 și ctitorită pe un pinden stâncos, Mănăstirea Măgura Ocnei se încadrează perfect într-un peisaj montan superb.

*Barajul Uzului. Barajul natural, situat la patru km de Sălătruc, la altitudinea de 532 m, s-a format în anul 1883 printr-o alunecare de teren ce a blocat râurile Izvorul Negru şi Uz. Acum polarizează atenția pescarilor și a iubitorilor de natură pură,

*Castelul Castelul prințesei Ştirbey. În drum către Barajul Uzului, te poți opri la Dărmănești, în apropierea căruia se află Castelul prințesei Ştirbey (sec. XIX). În Dărmăneşti poți vizita Muzeul Etnografic, unde poți afla multe despre tradițiile populare ale zonei.

*Cascada Buciaş este un cadou dacă îți plac drumețiile către locuri mai puțin bătute. Situată la 25 km de Oneşti, Buciaș te suprinde cu o cădere superbă și vijelioasă de apă, un voal diafan și strălucitor de 15 metri înălţime. Trebuie să faci o drumeție până la cascadă, dar răsplata de care puțini sau bucurat până acum va fi cel puțin o imagine de neuitat!

*Palatul Ghica din Comănești. Dacă urci mai spre nord, la Comănești, poți admira arhitectura Palatului Ghika și exponatele Muzeului de Etnografie și Artă “Dimitrie Ghika”. Construit în 1890 într-un minunat stil electic, Palatul poartă amprenta arhitectului Albert Galleron, cel care a proiectat clădirile Ateneului Român și Băncii Naționale.

Rezervații naturale

Zona abundă în rezervații naturale, Nemira fiind practic gazda stațiunii Slănic Moldova și a traseelor montane care pornesc din ea.

*Arboretul de tisă de la Izvorul Alb și Parcul Dendrologic Dofteana (sat Hăghiac) sunt două repere pentru iubitorii de natură. Parcul Dendrologic se mândrește cu numeroase specii de plante autohtone și exotice. Faci o plimbare interesantă și surprinzătoare pe aleile din pământ bătătorit, către luminișuri ascunse de arbori seculari provenind de pe meleaguri îndepărtate.

Dată fiind o asemenea abundență de atracții, obiective și posibilități de cazare la case de vacanță sau cabane la munte nu ne mai mirăm că mulți revin la “Perla Moldovei”.

Sperăm că ți-a plăcut selecția noastră de obiective și experiențe de neratat în Slănic Moldova. Inspiră-te și din recomandările noastre de cazare la munte sau la mare și fă rezervare lacase de vacanță din lemn.

Suntem bucuroși de oapeți, abia așteptăm să te întâmpinăm cu drag!